Perdormire
Струмица

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО 1949 ГОДИНА ВО СТРУМИЦА БИЛ ФОРМИРАН НАРОДНИОТ ТЕАТАР „АНТОН ПАНОВ“

Home

1949.- Во Струмица бил формиран Народниот театар „Антон Панов“. Во театарот била изведена првата претстава “Бегалка” од македонскиот писател Васил Иљоски.