strumica denes logo

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО СТРУМИЦА Е РОДЕН АЛЕКСАНДАР ДУМОВ, ДОЈАЕН НА НАРОДНИОТ ТЕАТАР ВО СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

февруари 25, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

февруари 25, 2019

Категории:

Култура

Во Струмица е роден Александар Думов, доајен на Народниот театар во Струмица и еден од основоположниците на театарската култура во Македонија. Освен во театарот во Струмица, како артист и режисер, работел и во театрите во Велес, Битола и Штип. Умрел во Скопје, на 25 ноември 1989 година.