Home

Perdormire
Култура

СЕЌАВАЊЕ: СТАРИОТ СТРУМИЧКИ ТЕАТАР

Home

Прегрнат од доза елегантност и префинетост, стариот струмички театар секојдневно ги угостуваше љубителите на драмската уметност. Барокниот стил и  пространите ложи со засебен влез и удобни седишта го правеа еден од најубавите и најпосетуваните во региониот.

Постарите знаат да се согласат дека тоа беше времето кога културата во Струмица цветеше, а за помладите остануваат фотографиите, како доказ за едни убави и поинакви години во градот.

После долги дискусии дали просторот е адекватен за реновирање, беше претворен во еден од најпознатите струмички барови – G O L D E N.

Нешто подоцна, градбата беше зафатена од масовен пожар.