Претставата „На здравје“ во сабота во струмичкиот театар

октомври 24, 2018

Во сабота со почеток од 20:00 часот во НУЦК „Антон Панов“-Струмица ќе се одигра претставата „На здравје“.

,,На здравје“ е современа драма која зборува за меѓучовечките односи допирајќи болни точки од нашето секојдневие, на карикиран начин што се граничи со апсурд.

Улоги:
1. Фибро – Стефчо Стефанов

2. Вероника – Ивана Кркотиќ Прошевска

3. Алек – Силвестер Проле

4. Јулие – Петар Јанчев

5 Мартин – Каме Ќаев

6. Доминик – Мирјана Крстева Массетти

7. Љупче – Виктор Вегов

8. Докторот – Илија Влахов

9. Владислав – Димитар Бучков

10. Болничар – Александар Стефанов

11. Студенти – Кристина Митреска, Проше Митовски, Надја Олумчева

 

Автори на текст: Жан Пол-Канитино и Шерил Барет

Режија: Катица Џишева Дупарова и Даниела Џишева

Сценографија: Дане Јанев

Техничка обработка: Тони Аврамов

Организатор: Дом на култура Македонија-Гевгелија

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: