strumica denes logo
Гоце Делчев

јануари 15, 2019

АРХИВ: Фотографии од поставувањето на споменикот на Гоце Делчев

Препознатлива фигура на струмичкиот плоштад е споменикот на Гоце Делчев.

Види повеќе

октомври 2, 2018

Кои се трите најпопуларни факултетски смерови во Струмица годинава?

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип годинава го зголеми бројот на

Види повеќе

мај 4, 2018

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Струмица ја одбележа 115 годишнината од смртта на Гоце Делчев!

Струмица ја одбележа 115 годишнината од смртта на македонскиот револуционер

Види повеќе