strumica denes logo

Кои се трите најпопуларни факултетски смерови во Струмица годинава?

Автор:

Датум:

октомври 2, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

октомври 2, 2018

Категории:

Култура

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип годинава го зголеми бројот на дисперзирани студии во Струмица. Новововедените факултетски смерови се покажаа како доста барани, поради зголемениот број на кандидат-студенти. Во прилог, трите факултет со најголем број на студенти во Струмица:

  • Факултет за менеџмент и претприемништво

-На овој факултет годинава се запишал 21 студент.

  •  Филолошки факултет – Англиски јазик и книжевност

-Овој факултет е воведен за првпат годинава во Струмица и одзивот беше изненадувачки. Запишани се              вкупно 19 студенти

  •  Факултет за финансии со запишани 16 студенти.

Меѓу преостанатите факултети со поголем број запишани факултети се вбројуваат и правните студии (со запишани 8 студенти) и италијански јазик и книжевност (со запишани 7 студенти).