Home

Perdormire

Tag - денеска

Култура

ЗА МНОГУ ГОДИНИ МАКЕДОНЦИ: Денес се слави Св.Никола, заштитник на патниците, децата и сиромашните

Православните верници денес го слават Свети Никола, слава која ја одбележуваат најмногу семејства. На овој ден не се работат никакви домашни работи, не треба...

Празници

ГОЛЕМ И ТЕЖОК ПРАЗНИК: Денеска е Задушница, сеќавање на починатите – никако не ја правете оваа грешка

Православните христијани денеска ја одбележуваат Митровденската задушница во знак на сеќавање на починатите. Црквата пропишала посебни денови – задушници...