Home

Perdormire
Политика СДСМ

ЗОРАН ЗАЕВ НА ФЕЈСБУК: ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ КОЈ ЗБОРУВА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, А КАРАКАЧАНОВ Е БУГАРИН КОЈ ЗБОРУВА БУГАРСКИ ЈАЗИК!

Home

Зоран Заев:

Јас сум Македонец 🇲🇰 кој зборува македонски јазик, признат од целиот свет. Каракачанов е Бугарин кој зборува бугарски јазик признат од целиот свет.

Но, етничката и идентитетска разлика не е единствената меѓу нас.

Поважна и посериозна е разликата во нашите светогледи.

Јас работам на доближување на ставовите околу разликите и знам дека тоа е можно само преку размена на идеи и мислења, а не преку навреди и недолични пораки.

Нашите народи очекуваат исчекор кон пријателство, а не говор на омраза.

Доста беше омраза!