Home

Perdormire
СДСМ

КОСТА КОСТАДИНОВ: ОБЕЗБЕДЕНО Е НОВО АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО, НАЈДОЦНА ЗА 2 МЕСЕЦИ ЌЕ ПРИСТИГНЕ ЗА СТРУМИЧКАТА БОЛНИЦА!

Home

Коста Костадинов, пратеник од редовите на СДСМ:

Во оваа пандемија, клучот е да бидеме одговорни и во интерес на граѓаните да делуваме со ладни глави.

Го разбирам притисокот кај здравствените работници.

Во консултации со премиерот Зоран Заев и министерот Венко Филипче би сакал да ја информирам јавноста дека е обезбедено ново амбулантно возило и најдоцна за 2 месеци, до декември оваа година треба да пристигне за Струмичката болница.

Дополнително се прват напори и за повеќе, во првото тромесечије од 2021 како донација од Кина ќе пристигнат 60 амбулантни возила за Македонија.

Само со искрен разговор, со силни заложби можеме да ги решаваме сите проблеми, наталожени поради непреземање ништо во минатото но и оние кои произлегуваат од секојдневието.

Како политичар секогаш сум давал се од себе за мојата Струмица, тоа и ќе продолжи со сигурност!

Ситуацијата во овие моменти е сериозна и повикувам на одговорност.
Почитувајте ги протоколите, носете маска, не се групирајте.

Бидете одговорни кон самите себе, кон најблиските!