strumica denes logo

Зголемен бројот на свињи, кози и живина во Македонија!

Автор:

Датум:

април 3, 2024

Автор:

Датум:

април 3, 2024

Зголемување има кај бројот на свињите за 5,9 отсто, кај козите за 6,7 и кај живината за 11,8 проценти.

Според Државниот завод за статистика зголемување на бројната состојба на свињите е забележано во двата сектора. Зголемување има кај бројот на свињите за 5,9 отсто, кај козите за 6,7 и кај живината за 11,8 проценти.