ВО МОМЕНТОТ НЕМА СТРУЈА ВО ДОБРЕЈЦИ, ВАСИЛЕВО, ГРАДОШОРЦИ И ОКОЛИНАТА!

ноември 25, 2023

Центарот за управување со кризи (ЦУК), согласно информациите во Секторот за операции и координација, известува дека поради врнежите од дожд и од снег, што ја зафатија територијата на државата, се јавуваат дефекти на електродистрибутивната мрежа на повеќе локации во државата.

Во моментот без електрична енергија се Струмица – „Карбино 3“ – Добрејци, Василево, Градошорци и околина;

Тимовите на ЕВН веќе се ангажирани за отстранување на дефектите за непречено снабдување со електрична енергија во наведените реони.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: