ВО ЧЕТВРТОК ЌЕ СЕ ПРСКА ПРОТИВ ВОЗРАСНИТЕ КОМАРЦИ ВО СТРУМИЦА!

јули 4, 2021

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека второто прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 7 до 9 јули 2021 година, со следниот распоред:

На 07.07.2021 година (среда), во период од 20 до 04 часот во општините Радовиш и Конче.
На 08.07.2021 година (четврток), во период од 20 до 04 часот во општините Ново Село, Босилово, Василево и Струмица.
На 09.07.2021 година (петок), во период од 20 до 04 часот во општините Гевгелија, Валандово, Дојран и Богданци.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: