УЧЕНИЦИТЕ НИКОЛА НАСТЕВ И БРАНКИЦА ЃЕОРГИЕВА ОД СТРУМИЦА ГО ОСВОИЈА ТРЕТОТО МЕСТО НА НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА!

декември 9, 2023

Младите физичари од СОУ „Никола Карев“ повторно наградени. На 10-та меѓународна олимпијада по Експериментална физика, која се одржа на Природно – математичкиот факултет во Скопје учествуваа ученици од втора година при СОУ “Никола Карев” Струмица.

Од околу 60 учесници од четири земји во регионот нашите учениците Никола Настев и Бранкица Ѓеоргиева го освоија третото место под менторство на професорот Никола Делевски.

Честитки!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: