ТАЛАТ ЏАФЕРИ ЌЕ БИДЕ ТЕХНИЧКИ ПРЕМИЕР НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ОД ЈАНУАРИ!

декември 11, 2023

Министерот за надворешни работи и потпретседател на ДУИ, Бујар Османи, на својот Фејсбук профил објави дека актуелниот претседател на Собранието, Талат Џафери, ќе биде првиот премиер Албанец.

Притоа, тој информираше дека на состанок на Централното претседателство на ДУИ е одлучено шеф на Централниот изборен штаб за изборите 2024 година да биде Фатмир Бесими.

Министерот за надворешни работи и потпретседател на ДУИ, Бујар Османи, на својот Фејсбук профил објави дека актуелниот претседател на Собранието, Талат Џафери, ќе биде првиот премиер Албанец.

Притоа, тој информираше дека на состанок на Централното претседателство на ДУИ е одлучено шеф на Централниот изборен штаб за изборите 2024 година да биде Фатмир Бесими.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: