РИСТО МАНЧЕВ: Во очекување дека политичките игри брзо ќе завршат и градинката во Босилово ќе биде ставена во функција!

јануари 30, 2023

Ристо Манчев, градоначалник на општина Босилово:

Во очекување дека политичките игри и опструкции брзо ќе завршат и градинката во Босилово ќе биде ставена во функција, во изминатиот период во градинката беше направено:

– Дрвена платформа за игра
– Систем за наводнување на надворешните површини
– Систем за одводнување односно прифаќање на атмосферските води и нивно искористување
– Поставени се соларни рефлектори
– Поставени се внатрешни и надворешни солбанци (укапници) на прозорците
– Пристап до таван – поставена скала,
– Дислокација на чешма и многу други работи за одржување на објектот кој за жал две години чека да биде ставен во функција.

ВИДИ ФОТОГРАФИИ: https://www.facebook.com/risto.mancev.18/posts/pfbid0dTBUzm4X4AG5uxafjZMTZCAzkXHvdiQdyvFeFcFF55K25How7Ey628L6734SreUdl

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: