strumica denes logo

Резултати до 21 часот во Тетово: Во македонскиот блок води ВМРО-ДПМНЕ, во албанскиот БЕСА

Автор:

Датум:

август 20, 2022

Автор:

Датум:

август 20, 2022

Заврши изборниот ден во Тетово, а Државната изборна комисија ги објави досега пристигнатите резултати по електронски пат.

Ова се резултатите од податоците внесени до 21.00 часот.

Како што може да забележите од досегашните податоци, ВМРО-ДПМНЕ има речиси двојна предност пред СДСМ, додека во албанскиот блок засега води БЕСА со 776 гласови наспроти ДУИ со 435.