ЗА ПОВЕЌЕ РЕЦЕПТИ ЗАСЛЕДЕ ГО ИНСТАГРАМ ПРОФИЛОТ @brzi.i.vkusni.recepti
Потребни состојки:
– јуфки
– мелено месо
– кромид
– морков
– пиперка
– лук
– шампињони
– доматен сос
– павлака за готвење
– кашкавал
– зачини: сол, црн пипер, вегета, оригано
Начин на подготовка:
Насечете го заленчукот на ситки коцки.
На загреано масло пропржете го меленото месо и кромидот, потоа додадете ги морковот, пиперките, лукот и печурките да се пропржат.
Додате ги зачините и промешајте.
Потоа додадете ги доматниот сос, павлаката за готвење, јуфките и малку вода.
Оставете да се соединат 5 мин., а потоа префрлете во сад за печење.
Наросете со рендан кашкавал и печете 20 мин на 230 степени.
Видео:
View this post on Instagram