strumica denes logo

Православните верници го слават Велигден!

Автор:

Датум:

мај 5, 2024

Автор:

Датум:

мај 5, 2024

Православните верници денеска го слават најголемиот христијански празник Велигден – Христовото воскресение, ден кога Исус Христос ја докажал својата божествена моќ и воскреснал од мртвите. Воскресението Христово на полноќ беше објавено во сите храмови на Македонската православна црква, а денеска се одржуваат воскресенски литургии.