strumica denes logo

МИНИСТЕРОТ ПАНЧЕ ТОШКОВСКИ: БАЗНАТА СТАНИЦА ВО НОВО СЕЛО ИМ СЛУЖИ НА ГРАЃАНИТЕ – БРОЈОТ НА ФОТОГРАФИРАЊА НА ОВАА ТЕРИТОРИЈА ПОРАСНА ЗА 32%

Автор:

Датум:

март 28, 2024

Автор:

Датум:

март 28, 2024

Панче Тошковски, министер за Внатрешни работи:

Во рамки на денешната посета на струмичкиот регион ја посетив и Полициската станица за гранични проверки и граничен надзор Ново Село.

Што се однесува до канцеларијата за управни работи во Ново Село и покрај тоа што бевме опструирани од Владата со поништувањето на наредбата на колешката која доброволно прифати да помогне во овој дел, откако почна континуирано да функционира базната станица, истата опслужува граѓани од поширокото подрачје на Струмица и бројот на фотографирања на оваа територија порасна за 32%.