ЕВН: До крајот на месецот сите броила ќе бидат сетирани!

декември 24, 2023

Електродистрибутерот ЕВН ги уверува граѓаните дека до крајот на месецов сите ќе добијат евтина електрична енергија во попладневните часови, односно ќе им бидат сетирани броилата.

Корисниците на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа. Ниту еден корисник нема да биде оштетен. До крајот на месецот сите броила ќе бидат сетирани, освен тие кои се недостапни како: броила во затворени објекти, викендички и слично.

Неделата на СЕТИРАЊЕ на корисникот е усогласена со периодот на отчитување. Значи ако е корисникот во првата недела на отчитување, во првата недела од месецот му било сетирано броилото. Ако е втора група, сетирањето е во втората недела, велат од ЕВН.

Граѓаните се нетрпеливи да заврши сетирањето од страна на универзалниот снабдувач, затоа што од 1 јануари очекуваат поскапување на електричната енергија.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

СЛИЧНИ ВЕСТИ