strumica denes logo

Денес се празнува Свети Атанасиј Велики, архиепископ Александриски

Автор:

Датум:

мај 15, 2024

Автор:

Датум:

мај 15, 2024

На денешен ден се празнува преносот на неговите мошти и чудата произлезени од нив. А животот и трудот на овој светител се опишани под 18 јануари.