strumica denes logo

АНКЕТА: Филипче пред голем пораз во ИЕ 4 од Николоски, двојна предност на ВМРО-ДПМНЕ и во ИЕ 3!

Автор:

Датум:

април 10, 2024

Автор:

Датум:

април 10, 2024

Останува големата предност на опозициската ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ во третата и четвртата изборна еденица и во месец април. Според анкетата на ИПИС објавена во емисијата Објектив на МРТ, во третата изборна единица ВМРО-ДПМНЕ име речиси двојна предност пред владеачката СДСМ, односно опозициската партија има доверба од 34,2%, а Социјалдемократскиот сојуз има доверба од 17,8% од испитаниците.

По нив следат Левица со 4,7% и движењето ЗНАМ со 4,5% поддршка од анкетираните.

Во четвртата изборна единица во месец април ВМРО-ДПМНЕ чиј носител на листа е Александар Николоски ужива 32% рејтинг, а СДСМ со Венко Филипче има 19,9%, додека пак Левица со 4,1% и движењето ЗНАМ со 3,7% исто така влегуваат во комбинација за евентуален влез на пратеници од оваа единица.