ТРАДИЦИЈАТА ЗА СТАВАЊЕ ОБЕТКИ ПРОДОЛЖУВА: СТРУМИЧКАТА ЗЛАТАРА „ГОЛДМАК“ СО ОДЛИЧНА ЗАБАВНА ПРОГРАМА ЗА ПРАЗНИКОТ БЛАГОВЕЦ!

април 2, 2024

Струмичката златара „ГОЛДМАК“ продолжува да ја негува старата традиција. Благовец оваа година ќе биде одбележан повторно со ставање обетки со организирана забавна програма за најмалите со кловнот Боко и Дони. Многу музика, детска забава и многу балони.

Според народните верувања, овој ден има многу традиции и обичаи. Па така, се смета дека овој ден е благ и раната не боли, па затоа на малите деца им се ставаат обетки.

Повелете на 7 април во златара „ГОЛДМАК“ на Булевар „Маршал Тито“ бр.5 од 10:00 до 14:00 часот.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ