ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ВО СТРУМИЦА ЗА САНДРА: ЈОРДАН МИТЕВ И ПАВЛЕ ВИТАНОВ ЌЕ БИДАТ ДЕЛ ОД КОНЦЕРТОТ!

април 4, 2024

Со почеток од 19:00 часот утре, петок во Струмица ќе се одржи хуманитарен концерт за Сандра од Радовиш. Цената на билетот е 300 денари!

Сандра Дејановска Крастев е Македонка која моментално живее во Обединетото Кралство со сопругот и двете мали деца (девојче, 7 години и момче, 5 години).

На 07.07.2020 ѝ бил дијагностициран Метастатски карцином на дојка (метастази на коските, лезии на црниот дроб). Инвазивен муцинозен карцином од 2 степен, ER 8, PR8, HER2 негативен.

Поради нејзината дијагноза добивме позитивни повратни информации од болницата во Турција и тие се подготвени да ја прифатат Сандра како пациентка за да се бори и лекува со ракот со веќе подготвен план за лекување за неа.

Сандра е жена со непоколеблива желба да живее и да се грижи за своите две деца. И покрај предизвиците на хемотерапијата, нејзината решеност да се бори со ракот е упорна. Сепак, финансискиот товар на лекувањето го загрозува нејзиниот сон.

Вашата донација може да ја поттикне Сандра да продолжи да се бори и да обезбеди нејзините деца да ја добијат грижата што ја заслужуваат. Ајде да се обединиме за да ја поддржиме Сандра во нејзината потрага да напредува и исцели. Вашата великодушност може да биде спас што и овозможува да ја исполни својата најценета улога како мајка на своите две мали деца.

Секоја донација е важна и значи многу за Сандра и нејзиното семејство.

Стопанска банка: 200000408067740
НЛБ банка: 210501630769287

Телеком: 143145
А1: 143478

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ