strumica denes logo

ЕКО-ДОЛИНА ПОВИКУВА НА ПРОТЕСТ ВО НОВО СЕЛО ПРОТИВ ИЗГРАДБА НА ТОПИЛНИЦАТА ЗА АЛУМИНИУМ!

Автор:

Датум:

јули 3, 2024

Автор:

Датум:

јули 3, 2024

ЕКО ДОЛИНА:

ПОВИК ЗА П Р О Т Е С Т
ПОЧИТУВАНИ,

ВЕ ПОВИКУВАМЕ ДА ГО КРЕНЕМЕ СВОЈОТ ГЛАС ПРОТИВ ИЗГРАДБА НА ТОПИЛНИЦА ЗА АЛУМИНИУМ ВО ПОДНОЖЈЕТО НА БОЖЕСТВЕНАТА БЕЛАСИЦА, НА 50М ОД РЕКАТА СТРУМИЦА И НА 80М ОД ГЛАВНАТА БУШОТИНА ЗА ВОДОСНАБДУВАЊЕ НА НОВО СЕЛО.

ПРОТЕСТОТ ќе се одржи во Четврток на 04.07.2024 во 10.00 часот пред Општинската зграда на Ново Село.

ДОЈДЕТЕ СИТЕ ДА КАЖЕМЕ НЕ!

АЛУМИНИУМ НЕ ПИЕМЕ!

ГЛАВЕН ОРГАНИЗАТОР:
ЕКО ДОЛИНА НОВО СЕЛО

Поддржани од Здрава Котлина, СТИГА Е – фронт против рудникот и загадувачите на животната средина и други еколошки организации и поединци, љубители на природата и зачувување на животната средина.