Д-Р НИКОЛА МАЏУНКОВ: Костадинов со нов ПРОФИТЕРСКО-ПРОВИЗИСКИ проект пред избори

март 27, 2024

Д-р Никола Маџунков, советник во советот на општина Струмица од редовите на ВМРО-ДПМНЕ:

Костадинов со нов ПРОФИТЕРСКО – ПРОВИЗИСКИ проект пред избори❗

Објавена е набавка за електрични комбиња ( капацитет 22 седишта) во Струмица по единечна цена од 700 000 евра – односно се трошат 7 МИЛИОНИ евра за набавка на 10 комбиња ( 429,9 милиони денари) ❗

За споредба – Општина Штип минатата година потроши 50 милиони денари за 6 автобуси ( со капацитет двојно повеќе патници)📍
Според анализи на пазарот – цена на електричен автобус ( А НЕ на електрично комбе) чини 150 000 – 200 000 евра повеќе од автобус на метан ( нели сме гасифицирана општина! ) 👈

Цена на еколошки автобус на метан е околу 250 000 евра 👈

По секоја проценка – електричен автобус ( НЕ КОМБЕ) треба да чини околу 450 000 евра 📍

Во Струмица, Костадинов ги набавува за 700 000 евра ‼️

Кој ќе ја земе провизијата од 250 000 евра по комбе – или 2.5 милиони евра ❓

Дали Костадинов пред избори прави профит бизнис зделка за 2.5 милиони евра провизија❓

Дали ја сака Струмица од ♥️ за 2.5 милиони евра❓

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ