Home

Perdormire
Култура

Златен медал за најдобра видео реклама за СОУ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“, заврши натпреварот на МАССУМ

Home

Вкупно 45 ученици од СОУ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“ под менторство на 10 професори вчера и денес зедоа учество на „Образовно рандеву – МАССУМ 2018“ каде се натпреваруваа во 13 категории од кои во 9 беа наградени. Нашите ученици ја имаа најдобрата видео реклама за што освоија златен медал.
На овогодинешното „Образовно рандеву“ во организација на МАССУМ кое се оддржа на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, нашите ученици се покажаа во повеќе категории од кои во девет успешно се пласираа меѓу најдобрите.

Во категоријата за видео реклами, учениците Ивана Тасева, Лилјана Петрова и Дејан Трендов под менторство на професорот Бобан Цветковиќ го освоија првото место со што беа наградени со златен медал. Исто така нашите ученици снимија и филм „Изгубено детство“ во режија и камера на Коки Ќосев, а под менторство на професорката Билјана Костадинова, истиот се пласираше на второ место во категоријата за најдобар филм.

Нашите ученици исто така се пласираа меѓу најдобрите и во други категории меѓу кои и за интервју, кој се одвиваше на англиски јазик а ученичката Теодора Дузлеска го освои второто место, категориите соло изведувач, каде Ангела Илиева исто така го освои второто место, категоријата за штанд, исто така и за категоријата поетска творба на Зуле Василева.

Освен тоа, нашите ученици се пласираа и во категоријата за најдобар постер каде што ученикот Мартин Спасовски под менторство на професорката Славица Милева-Ефтимова со својот рекламен постер изработен за натпреварот (клик на слика) го освои второто место во оваа категорија. Учениците исто така се натпреваруваа и за кариерно портфолио и јавно говорење каде и во двете категории се пласираа на третото место.

Инаку „Образовно рандеву“ е еден од најголемите средношколски настани во земјата, организиран од Младинската асоцијација на средните стручни училишта во Македонија, според која овој натпревар го поттикнува ентузијазмот кај учениците и наставниците за усовршување на нивните вештини и знаења поврзани со активностите во кои се натпреваруваат.