СОУ „Јане Сандански“ одржа музичко-сценски перформанс за паметење!

април 24, 2018

Во рамките на одбележувањето на патрониот празник на средното општинско училиште „Јане Сандански“ на големата сцена во центарот за култура „Антон Панов“, синоќа беше изведен музичко – сценски перформанс „Биди гимназијалец, биди економист“. Меѓу присутните кои уживаа во овој несекојдневен настан, беа и градоначалникот Коста Јаневски и членови на Советот на општина Струмица. Дваесет и двајца професори и шеесетина ученици преку музика, песна и сценска игра се навратија на минатото, ги оживеаа спомените и се радуваа на сегашноста, но и на светлата иднина на идните гимназијалци и економисти. Мјузиклот беше поврзан со сите наставни предмети и активности во училиштето од минатото до денес.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ