ШЕФОТ ЗА СЛАТКИ ОД РЕСТОРАН ШАЛОМ-МОНИКА ЃОРЃИЕВИЧ СО СРЕБРЕН МЕДАЛ СЕ ВРАТИ ОД БУГАРИЈА!

април 27, 2018

Бугарската асоцијација на професионални готвачи е формирана во далечната 2005 година. Целта на професионалните готвачи од Бугарија е да ги издигнат готвачите на ново напредно ниво. Асоцијацијата е член на WACS и е распространета во сите региони на Софија. На 20 и 21 април се одржаа 11-та Националната кулинарска купа на Бугарија во меѓународниот панаѓур во Пловдив, каде што можеше да се сретнат многу интересни дисциплини почнувајќи од Најдобар готвач се до слаткиот дел а тоа е најдобар слаткар слаткар во Бугарија.

На овогодинешниот натпревар во Пловдив не претставуваше шефот за слатки Моника Ѓорѓевич од Ресторан Шалом и се закити со титулата второ место. Моника се наптреваруваше во 3 категории:

ИЗРАБОТКА НА СКЛУПТУРА НА ТЕМА: ТРАКИСКО ЗЛАТНО СКРОВИШТЕ

ВТОР КРУГ – ПРИПРЕМА НА ДЕСЕРТИ, БУГАРСКА РОЗА И ПЕТИФУРИ.

 

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ