strumica denes logo

Се одржа Велигденски хуманитарен хепенинг во ООУ „Гоце Делчев“ во Вељуса

Автор:

Датум:

април 5, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

април 5, 2018

Категории:

Култура

По повод големиот христијански празник Велигден во основното општинско училиште „Сандо Масев“ се одржа Велигденски базар од хуманитарен карактер. Дел од средствата собрани од продажбата на прекрасно изработените дела се наменети за купување на предмети од бела техника за семејството на еден од учениците во училиштето, а останатиот дел за набавка на нагледни средства за подобрување на воспитно – образовниот процес.