strumica denes logo

Градоначалникот Јаневски присуствуваше на полноќната Велигденска литургија во црквата „Свети Григориј Палама и Димитриј“

Автор:

Датум:

април 8, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

април 8, 2018

Категории:

Култура

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, присуствуваше на полноќната Велигденска литургија во црквата „Свети Григориј Палама и Димитриј“ и таму со граѓаните на Струмица ја дочека објавата за Христовото воскреснување. Си го честитаа празникот и си посакаа добро здравје и убаво семејно расположение. Градоначалникот Јаневски порача во домовите на сите граѓани во општина Струмица, да завладеат слогата, хармонијата и сите семејни вредности, а деновите на празнување нека бидат исполнети со радост и среќа. Со граѓаните на Струмица беше и претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев.