(ФОТОГАЛЕРИЈА) ОПЛАКУВАЊЕ НА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА ВО СТРУМИЦА ВО ХРАМОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“

април 7, 2018

Во храмот „Св. Кирил и Методиј“ во Струмица со почеток во 18:00 ч. се одслужи Оплакување на Спасителот Господ Исус Христос во литија со Плаштаницата околу храмот. На оплакувањето присуствуваа верници од секаде како и претставници од двете најголеми политички партии. Присуствуваше и Митрополит Наум Струмички!

     

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ