(ФОТО) М-р Васко Пиличев дел од жири на меѓународен натпревар!

март 26, 2018

Натпреварот во Кјустендил Р. Бугарија се одржува по 22 пат и е еден од најпрестижните натпревари на балканот со најдолга традиција. На натпреварот учествуваат ученици и студенти од различни земји и возраст од основци до студенти по гитара, а ги отценува жири комисија во огромен број составена од еминентни имиња од таа област од цела европа (Украјна, Русија, Србија, Бугарија, Македонија, и други). Покрај тоа што м-р Васко Пиличев ќе биде дел од жири комисијата тој ќе учествува на натпреварот и со свои ученици – двајца солисти, едно трио и едено дуо од кои исто така се очекува одличен успех.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: