ЕМОТИВНА ПОСВЕТА ЗА ЌЕРКАТА МАРИЈА: Благица Калева победи на „Фолк фест Валандово“

мај 27, 2018

Таа е мојата светлина во животот. За неа живеам и се борам. Редно беше и нејзе да ѝ посветам песна од мојата ризница. Ова е уште една чувствителна нумера поврзана со мојот живот, изјави познатата пејачка која пред 15 години во сообраќајна несреќа ги изгуби ќерката Викторија и сопругот Костадин

„Горда мајка“ е рефренот со кој Благица Калева победи на 33-то издание на фестивалот „Фолк фест Валандово“. Познатата пејачка која пред 15 години во сообраќајна несреќа ги изгуби ќерката Викторија и сопругот Костадин со уште една емотивна балада инспирирана од нејзиниот живот ги освои симпатиите на публиката. Овојпат, со песна посветена на ќерката Марија.

– Вечерва имам голема одговорност, бидејќи пеам толку емотивна нумера што нема ниту јас, ниту тие што ќе ја слушнат да останат рамнодушни. Пеам за мојата ќерка. Таа е мојот живот, мојата светлина во животот. За неа живеам и се борам. Редно беше и нејзе да ѝ посветам песна од мојата ризница. Ова е уште една чувствителна композиција поврзана со мојот живот – изјави Калева пред настапот.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ