strumica denes logo

СВР Струмица исклучи од сообракај 6 такси возила

Автор:

Датум:

јули 18, 2019

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

јули 18, 2019

Категории:

Хроника

СВР Струмица на ден 16.07.2019 година од 8 до 13 часот спроведе акциска контрола на возила кои вршат јавен превоз на патници. Во акцијата се контролирани 84 возила, од кои 45 се упатени на вонреден технички преглед, при што кај шест од нив се констатирани неправилности, поради кои возилата се исклучени од сообракај и се издадени шест прекршочни платни налози.