bandr

Економија

Економија

ОД ПОЛНОЌ ПОСКАПУВААТ ГОРИВАТА!

Од ноќеска на полноќ бензините и дизелот поскапуваат за денар, односно за денар и половина, соопшти Регулаторната комисија за енергетика. Цената на еуросупер...

Економија

Телевизија 24: Нема откуп на домати во струмичко, Миниитерството за земјоделство договара вишокот домати да го откупат домашните преработувачки

Производителите на домати од струмичко во агонија. Производството им скапува по нивите оти нема ниту откуп ниту пласман. Васе Цветков од Просениково со денови...

Економија

„Жикол“ го доби мултимилионскиот тендер за изградба на цевководи за водоснабдување во Липково

Министерството за животна средина и просторно планирање склучи договор со друштвото за градежништво и трговија „Жикол“ ДООЕЛ експорт импорт Струмица по...