Perdormire
Струмица

СТРУМИЧКАТА ПОЛИЦИЈА И ЦРВЕН КРСТ, ДЕНЕСКА НА ВЛЕЗОВИТЕ ВО СТРУМИЦА МЕРЕА ТЕМПЕРАТУРА НА ПАТНИЦИТЕ И ДЕЛЕА ЗАШТИТНИ МАСКИ!

Денеска струмичката полиција и Црвен крст-Струмица, на влезовите во Струмица имаа заедничка акција, односно мереа температура на дел од патниците и...

Струмица

(ФОТОГАЛЕРИЈА) ОДРЖАНА ТРЕТАТА ТРАДИЦИОНАЛНА СТРУМИЧКА ЗАБАВА ВО СКОПЈЕ ОРГАНИЗИРАНА ОД СТРУМИЧАНИ!

На 8 мај во скопско Дебар маало во Вила Нина Хотел се одржа третата традиционална Струмичка забава во организација на Струмичани кои живеаат во Скопје кои...

Струмица

ОПШТИНА СТРУМИЦА РАСПИША ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ КОИ ЌЕ БИДАТ ДЕЛ ОД ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ОСНОВАЊЕ ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ ВО СТРУМИЦА!

Општина Струмица распишува повик за членови на иницијативен одбор во општина Струмица, Република Северна Македонија, кои ќе бидат дел од иницијативата за...

Струмица

2000 ГРАЃАНИ ГЛАСАЛЕ ЗА 10 ЧАСА НА АНКЕТАТА НА СТРУМИЦА ДЕНЕС: 1730 ГРАЃАНИ НЕ СЕ ЗАДОВОЛНИ ОД НАДЛЕЖНИТЕ ЗА ПРОБЛЕМОТ СО ДУПКИТЕ НА УЛИЦИТЕ!

  10 часа откако Струмица Денес по барање на читателите ја постави новата анкета насловена „Дали надлежните доволно се грижат за санирање на дупките на...

Екологија Струмица

Подрачното училиште во село Баница при О.О.У. „Сандо Масев“ го прифатија Еко-Предизвикот!

Во рамките на кампањата „Еко фронт-Чиста да ни е“, денес 8 мај 2019 година, се реализира уште една акција на герила проектот „Еко Фронт ПРЕДИЗВИК“. Овој пат...

Струмица

(ФОТО) НОВО ВО СТРУМИЦА: ОТВОРЕН НОВ АТРАКТИВЕН БУТИК ЗА СВЕЧЕНИ ФУСТАНИ СО ТУРСКИ МОДЕЛИ ВО „ГЛОБАЛ“

Ново во Струмица! „Нихан“ е новиот бутик за свечени фустани со турски модели во сите бои и сите величини од 36 до 60. „Нихан“ се наоѓа во „Глобал“ веднаш...