Home

Perdormire
Забава Магазин

Погледнете каква би била Македонија без Струмица?

Home

Со својата завидна географска положба, исклучително плодното поле и завидниот буџет, Струмица претставува една од најбогатите и најразивените општини во државата..Во продолжение, каква би била Македонија без Струмица? Без Струмица:

  • Македонците ќе ги немаа вкусено најубавите плодови зеленчук и овошје
  • Ќе постоеше мислењето дека во Македонија нема доволно развиен забавен ноќен живот
  • Македонците од западните и северните предели немаше мака да мачат да ги разберат скратените зборови изговорени со неверојатна брзина
  • Без Струмица, Македонија ќе ги немаше најголемите ѕвезди родени во овој град
  • Македонија немаше да ги има Борис Трајковски и Зоран Заев на позиција во државниот врв
  • Македонија ќе го немаше најмодерниот и најпосетуваниот ресторан – „Шалом“
  • Без Струмица, Македонија ќе немаше толку успешни претставувачи на сите балкански музички шоуа (Горан и Ленче Кукиќ, Трајче Ѓеорѓиев, Славица Ангелова)