Home

Perdormire

Tag - НА ДЕНЕШЕН ДЕН

Култура

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ЗАГИНА ЧОВЕКОТ КОЈ СИТЕ ГО САКАА: Сеќавање на пререрано загинатиот претседател Борис Трајковски

ВЕРУВАМ ВО МАКЕДОНИЈА се зборовите кои често ги говореше и ги опишуваат делата што ги правеше претседателот Борис Трајковски! Човекот кој ги обединуваше во...

Култура

На денешен ден почина д-р Христо Брашнаров – основачот на гинеколошко-акушерските одделенија во Струмица!

Во Скопје умре прим. д-р Христо Брашнаров, еден од основачите на Хируршката и Акушерско-гинеколошката клиника на Медицинскиот факултет во Скопје, асистент и...

Култура

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ГЕРМАНСКИТЕ ЕДИНИЦИ ПРОБАА НО НЕ УСПЕЈАА ДА ВОСПОСТАВАТ ОКУПАТОРСКА ВЛАСТ ВО СТРУМИЦА!

1944.- Германските единици кои се повлекуваа од Грција упаднаа во Струмица, но не успеаја да воспостават окупаторска власт, ниту да ги оневозможат органите на...