strumica denes logo
гимназија

август 15, 2019

СЕЌАВАЊЕ НА ЈОВАН РЕНДЕВСКИ, НЕКОГАШНИОТ ДИРЕКТОРОТ НА СТРУМИЧКАТА!

Големите луѓе се вечни, зошто зад нив останува нивното дело,

Види повеќе

март 23, 2019

БРАВО: МАТЕМАТИЧАРИТЕ НА СОУ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“ СЕ ВРАТИЈА СО 62 НАГРАДИ ОД ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР!

Изминатата сабота во просториите на Машинскиот факултет во Скопје се

Види повеќе

ноември 3, 2018

На денешен ден президиумот на АСНОМ донесе решение за отварање на гимназија во Струмица!

1944.- На предлог на Поверенството за просвета, Президиумот на АСНОМ

Види повеќе

октомври 10, 2018

ЗА ПРВ ПАТ ВО СТРУМИЦА: Во СОУ „Јане Сандански“ ќе се отвора ресторан за здрава храна!

Отворање на ресторан во нашето училиште со мени за избор

Види повеќе

мај 31, 2018

Учениците од струмичката гимназија гостуваат во Радовиш со претставата „Трошки надеж“

„Трошки надеж“ е театарска претстава во изведба на ученици од

Види повеќе

мај 3, 2018

ГИМНАЗИЈАЛЦИТЕ ДОНИРАА ТРОШКИ НАДЕЖ ЗА ИГОР ГЕЛЕНЧЕВ!

  Учениците од СОУ Јане Сандански на 28ми април (сабота)

Види повеќе

април 1, 2018

НАСКОРО: „ТРОШКИ НАДЕЖ“ – театарска претстава во изведба на учениците од гимназијата „Јане Сандански“

Во тек се подготовките за претставата „Трошки надеж“ која изминативе

Види повеќе