На денешен ден президиумот на АСНОМ донесе решение за отварање на гимназија во Струмица!

ноември 3, 2018

1944.- На предлог на Поверенството за просвета, Президиумот на АСНОМ донесе решение за отворање на гимназија во Струмица. Освен во Струмица, беше донесено решение за отварање на гимназии и во  Скопје, Битола, Штип, Куманово, Прилеп, Тетово, Велес и Охрид.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: