Home

Perdormire

Tag - дијалект

Струмица

На ваше барање: Преведете ги овие дијалектни струмички реченици на современ литературен македонски јазик

НАШИО КОЧ ИМ`ШЕ НАЈГУЛЕМИ РУГОВИ! Ја ид’м, з’ две три минути ! SИРНИ ГУ МАНКУ КА СЕ КРИ ГОЛ ГАЗ УСТАНАЛ ОД КУМАРО УРФА ГУ ЧЕКА ДОМА! БРЕ КА СУБРАЛЕ...

Струмица

САМО ЗА ВИСТИНСКИ СТРУМИЧАНИ: Преведете ги овие дијалектни реченици на современ литературен македонски јазик

Претходно објавивме да го погодете значењето на одредени струмички зборови, но овојпат ви нудиме поголем предизвик кој е само за вистински струмички. Преведете...