strumica denes logo
Богородица

март 24, 2019

МАЈКА БОГОРОДИЦА ПОВТОРНО ГИ СПЛОТИ СТРУМИЧАНИ – НАРОДОТ ЈА СЛАВИ СВОЈАТА ЗАШТИТНИЧКА!

Мајката Божја повторно ги сплоти струмичани! Денеска народот излезе на

Види повеќе

август 28, 2018

Чудата на Богородица во Струмица: Немо дете муслиман прозборе откако мајка му се поклони пред иконата

Оригиналниот текст е превземен од МИА Црквата „Свети Петнаесет Тивериополски

Види повеќе

март 11, 2018

(ВИДЕО) ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦЕ,СПАСИ НАС: ГРАЃАНИТЕ НА СТРУМИЦА СЕ ПОКЛОНИЈА ПРЕД МАЈКАТА БОЖЈА!

Во спомен на пристигнувањето на копијата од чудотворната икона „Скоропослушница“,

Види повеќе

март 11, 2018

(ВИДЕО) ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦЕ,СПАСИ НАС: ГРАЃАНИТЕ НА СТРУМИЦА СЕ ПОКЛОНИЈА ПРЕД МАЈКАТА БОЖЈА!

Во спомен на пристигнувањето на копијата од чудотворната икона „Скоропослушница“,

Види повеќе