УЖИВАЈТЕ ВО ПРАЗНИЦИТЕ СО ОВАА ПРЕКРАСНА БОЖИЌНА ПРИКАЗНА НА ПРОСВЕТНО ДЕЛО!

декември 6, 2019

БОЖИЌНА ПРИКАЗНА – звучна
Просветно дело секогаш нуди интересни и современи изданија. Оваа Божиќна звучна приказна е токму едно такво издание. Приказната е според новела на Чарлс Дикенс. На интересен начин на децата им се доловува обележувањето на Бадник и Божиќ и колку е убаво истите да се прославуваат во круг на блиски и драги луѓе, колку е куќата весела кога се споделуват вакви празнични денови. Духот на Божиќното минато го предупредува главниот лик Скруџ и поканува „да летаат низ сеќавањата“. Откријте како влијаел Духот за Скруџ да си го промени животот и ставот кон празнувањата и животот воопшто.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: