Home

Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

„ЗАВЕТ ЗА НОВА ЕНЕРГИЈА“ – УМС ВМРО-ДПМНЕ ВО САБОТА ЌЕ МАРШИРА ДО МЕСТОТО КАДЕ СЕ УБИЕНИ ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ!

Home

УМС ВМРО-ДПМНЕ
ПЛАНИНАРСКИ МАРШ
“ЗАВЕТ ЗА НОВА ЕНЕРГИЈА”
САБОТА 11 Август
СОБИРНО МЕСТО: КОСТУРИНО 9: 00 ЧАСОТ.

Патеката од Орманли до Ќучук чешма – местото на погубувањето на Петте струмички студенти да ја искачиме во спомен на нивната маченичка смрт.На местото на кое требаше да заврши приказната да земеме завет. На олтарот на младешката храброст да ветиме дека секогаш ќе стоиме горди под знамето на независна, слободна, демократска и вечна МАКЕДОНИЈА.