Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

(ВИДЕО) СТРУМИЧКОТО ВМРО-ДПМНЕ ПРАШУВА: ДО КАДЕ Е ПРОЕКТОТ ВЕТЕН НА СТРУМИЧАНИ ЗА ИЗГРАДБА НА СТАРЕЧКИ ДОМ?

 

Aleksandra Miteva 18.10.2019

ПОЧИТУВАНИ, ПОМИНУВА ПОЛОВИНА МАНДАТ НА АКТУЕЛНАТА ЛОКАЛНА ВЛАСТ НА СДСМ ВО СТРУМИЦА, КОЈА СО ОПШТИНАТА УПРАВУВА ВЕЌЕ 15 ГОДИНИ. ДВЕ ГОДИНИ ИСПОЛНЕТИ СО НЕРАБОТА, НЕСПОСОБНОСТ И МАНИПУЛАЦИЈА. СДСМ ЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕМА РЕАЛИЗИРАНО НИТУ ЕДЕН ПОЗНАЧАЕН, БЕЛЕЖИТ ПРОЕКТ ЗА СТРУМИЦА. ОНА ПАК, ШТО Е НАПРАВЕНО ДОСЕГА – НЕ СЕ ОДРЖУВА. ВО ОВАА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЌЕ ГО ПРАШАМЕ ЛОКАЛНОТО РАКОВОДСТВО И СИТЕ СТРУКТУРИ НА СДСМ – ДО КАДЕ Е ПРОЕКТОТ: ИЗГРАДБА НА СТАРЕЧКИ ДОМ ВО СТРУМИЦА. ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА Е МОЖНОСТ ВОЗРАСНИТЕ ЛИЦА ДА ДОБИЈАТ ПОСЕБНА УСТАНОВА СО УСЛОВИ ЗА НЕГА И ПОСЕБНА ГРИЖА. МОЖНОСТ ЗА ПОМИНУВАЊЕ НА СТАРИТЕ ГОДИНИ ВО ПОДОБРИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ И РАБОТА. ПОСТОЈНИТЕ КАПАЦИТЕТИ ВЕЌЕ НЕ ГИ ЗАДОВОЛУВАТ ПОТРЕБИТЕ НА РЕГИОНОТ. ОСОБЕНО СО МАСОВНАТА МИГРАЦИЈА НА МЛАДИТЕ И ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПОТРЕБАТА ВОЗРАСНИТЕ ДА БИДАТ ЗГРИЖЕНИ ВО УСТАНОВА КОЈА ИМА СООДВЕТНИ УСЛОВИ. ЈАВНОСТА ГИ ПОДДРЖУВА БАРАЊАТА НА РАЗНИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ И ДРУГИТЕ СУБЈЕКТИ, КОИ СЕ ИНТЕРЕСИРАAТ ЗА ОВОЈ ПРОБЛЕМ И, ЗАТОА КАКО ОПШТИНСКИ КОМИТЕТ АПЕЛИРАМЕ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ РЕАЛИЗАЦИЈА НА ОВОЈ ПРОЕКТ. ИЗНЕНАДЕНИ СМЕ ОД ОДБИВАЊЕТО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДА ЈА СФАТИ СЕРИОЗНОСТА ОД НЕРАБОТЕЊЕТО НА ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ, ОДГОВОРНОСТА ЗА СЕКОЈ ПОМИНАТ ДЕН БЕЗ РАБОТА НА КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ. ВО ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ СДСМ ЈА ПРЕТСТАВУВА И ДРЖАВНАТА ВЛАСТ И ПОВЕЌЕТО ОД КАДРИТЕ ОД ЛОКАЛНО МИГРИРАА НА НАЦИОНАЛНО НИВО. ОЧЕКУВАЊАТА СЕ ГОЛЕМИ, АМБИЦИИТЕ СЕРИОЗНИ – РЕЗУЛТАТИТЕ НИКАКВИ, ЗАМОРОТ – ОЧИГЛЕДЕН. ВРЕМЕТО ПОКАЖУВА ДЕКА ПРЕДИЗБОРНИТЕ ВЕТУВАЊА НА СДСМ СЕ САМО РЕТОРИЧКА ВЕШТИНА И ЗАМИСЛЕНА МАНИПУЛАЦИЈА. ПОЧИТУВАНИ, НА СТРУМИЦА И Е ПОТРЕБНА ОБНОВА. ОБНОВА ВО КОЈА ЌЕ БЛЕСКА САМО ОНОЈ ШТО РАБОТИ ЗА НАРОДОТ. ОБНОВАТА НАСКОРО ЌЕ СЕ СЛУЧИ СО ВМРО-ДПМНЕ. ВИ БЛАГОДАРАМ!

Posted by Александар Донев on Friday, 18 October 2019

ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА: 

ПОЧИТУВАНИ,
ПОМИНУВА ПОЛОВИНА МАНДАТ НА АКТУЕЛНАТА ЛОКАЛНА ВЛАСТ НА СДСМ ВО СТРУМИЦА, КОЈА СО ОПШТИНАТА УПРАВУВА ВЕЌЕ 15 ГОДИНИ.

ДВЕ ГОДИНИ ИСПОЛНЕТИ СО НЕРАБОТА, НЕСПОСОБНОСТ И МАНИПУЛАЦИЈА.

СДСМ ЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕМА РЕАЛИЗИРАНО НИТУ ЕДЕН ПОЗНАЧАЕН, БЕЛЕЖИТ ПРОЕКТ ЗА СТРУМИЦА. ОНА ПАК, ШТО Е НАПРАВЕНО ДОСЕГА – НЕ СЕ ОДРЖУВА.

ВО ОВАА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЌЕ ГО ПРАШАМЕ ЛОКАЛНОТО РАКОВОДСТВО И СИТЕ СТРУКТУРИ НА СДСМ –

ДО КАДЕ Е ПРОЕКТОТ: ИЗГРАДБА НА СТАРЕЧКИ ДОМ ВО СТРУМИЦА.

ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА Е МОЖНОСТ ВОЗРАСНИТЕ ЛИЦА ДА ДОБИЈАТ ПОСЕБНА УСТАНОВА СО УСЛОВИ ЗА НЕГА И ПОСЕБНА ГРИЖА. МОЖНОСТ ЗА ПОМИНУВАЊЕ НА СТАРИТЕ ГОДИНИ ВО ПОДОБРИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ И РАБОТА.

ПОСТОЈНИТЕ КАПАЦИТЕТИ ВЕЌЕ НЕ ГИ ЗАДОВОЛУВАТ ПОТРЕБИТЕ НА РЕГИОНОТ. ОСОБЕНО СО МАСОВНАТА МИГРАЦИЈА НА МЛАДИТЕ И ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПОТРЕБАТА ВОЗРАСНИТЕ ДА БИДАТ ЗГРИЖЕНИ ВО УСТАНОВА КОЈА ИМА СООДВЕТНИ УСЛОВИ.

ЈАВНОСТА ГИ ПОДДРЖУВА БАРАЊАТА НА РАЗНИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ И ДРУГИТЕ СУБЈЕКТИ, КОИ СЕ ИНТЕРЕСИРАAТ ЗА ОВОЈ ПРОБЛЕМ И, ЗАТОА КАКО ОПШТИНСКИ КОМИТЕТ АПЕЛИРАМЕ ДА СЕ

ЗАПОЧНЕ РЕАЛИЗАЦИЈА НА ОВОЈ ПРОЕКТ.

ИЗНЕНАДЕНИ СМЕ ОД ОДБИВАЊЕТО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДА ЈА СФАТИ СЕРИОЗНОСТА ОД НЕРАБОТЕЊЕТО НА ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ,

ОДГОВОРНОСТА ЗА СЕКОЈ ПОМИНАТ ДЕН БЕЗ РАБОТА НА КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ. ВО ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ СДСМ ЈА ПРЕТСТАВУВА И ДРЖАВНАТА ВЛАСТ И ПОВЕЌЕТО ОД КАДРИТЕ ОД ЛОКАЛНО МИГРИРАА НА НАЦИОНАЛНО НИВО.

ОЧЕКУВАЊАТА СЕ ГОЛЕМИ, АМБИЦИИТЕ СЕРИОЗНИ – РЕЗУЛТАТИТЕ НИКАКВИ, ЗАМОРОТ – ОЧИГЛЕДЕН.
ВРЕМЕТО ПОКАЖУВА ДЕКА ПРЕДИЗБОРНИТЕ ВЕТУВАЊА НА СДСМ СЕ САМО РЕТОРИЧКА ВЕШТИНА И ЗАМИСЛЕНА МАНИПУЛАЦИЈА.

ПОЧИТУВАНИ, НА СТРУМИЦА И Е ПОТРЕБНА ОБНОВА.

ОБНОВА ВО КОЈА ЌЕ БЛЕСКА САМО ОНОЈ ШТО РАБОТИ ЗА НАРОДОТ.

ОБНОВАТА НАСКОРО ЌЕ СЕ СЛУЧИ СО ВМРО-ДПМНЕ.