Home

Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

(ВИДЕО) СТРУМИЧКОТО ВМРО-ДПМНЕ ЈА НАПУШТИ СЕДНИЦАТА: НЕМА ДА УЧЕСТВУВАМЕ ВО КРЕИРАЊЕТО НА КАПИТУЛАНТСКИОТ ДОГОВОР ОД ПРЕСПА!

Home

ОК ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА:

Почитувани медиуми, почитувани граѓани на Општина Струмица.

Општина Струмица ќе стане првата Општина која ќе го промени статутот во кој се менуваат сите членови во кои стои Република Македонија, се заменува со Република Северна Македонија, исто така се менува и печатот на општината каде ќе стои Република Северна Македонија.
Ние како коалицијата за подобра Македонија предводена од ВМРО – ДПМНЕ не учествуваме во креирањето на капитулантскиот договор од Преспа, а исто така и граѓаните на Општина Струмица јасно се изјаснија на референдумот со масовно не излегување, кој истиот не беше успешен во Општина Струмица, дека не се за промена на името Република Македонија со цел промена на уставот на Република Македонија.
Затоа ние како советничка група нема да учествуваме во спроведувањето на капитулантскиот договор од Преспа и затоа ја напуштивме денешната седница на советот на Општина Струмица.

 

Почитувани медиуми, почитувани граѓани на Општина Струмица.Денес Општина Струмица ќе стане првата Општина која ќе го промени статутот во кој се менуваат сите членови во кои стои Република Македонија, се заменува со Република Северна Македонија, исто така се менува и печатот на општината каде ќе стои Република Северна Македонија.Ние како коалицијата за подобра Македонија предводена од ВМРО – ДПМНЕ не учествуваме во креирањето на капитулантскиот договор од Преспа, а исто така и граѓаните на Општина Струмица јасно се изјаснија на референдумот со масовно не излегување, кој истиот не беше успешен во Општина Струмица, дека не се за промена на името Република Македонија со цел промена на уставот на Република Македонија.Затоа ние како советничка група нема да учествуваме во спроведувањето на капитулантскиот договор од Преспа и затоа ја напуштивме денешната седница на советот на Општина Струмица.

Posted by Александар Донев on Thursday, 11 April 2019