Home

Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

ВАСИЛ ПИШЕВ: МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА И НЕЈЗИНИОТ НАРОД И СВЕТАТА ЦРКВА – НИКОГАШ НЕМА ДА ГО ИЗНЕВЕРАМ МОЈОТ НАРОД!

Home

 

ФЕЈСБУК СТАТУС НА ВАСИЛ ПИШЕВ:

Почитувани,
Јас Васил Пишев, избран од народот, никогаш не сум ветил во ниту едно мое излагање, митинг, средба, говор дека некогаш ќе гласам за промена на устав со цел промена на уставното име.
Такво нешто нема во програмата на мојата партија и во тој контекст јас немам таков мандат.
Мојот мандат сум го добил од граѓаните и никогаш нема да ги изневерам.
Македонија е вечна, и нејзинот народ и светата црква.
Со должна почит кон Македонскиот народ и Струмичани,
Васил Пишев