НА 8 ЈУЛИ 1990 ВО СТРУМИЦА ЗАПОЧНАЛО ОСНОВАЧКОТО СОБРАНИЕ НА ОК НА ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА!

јули 6, 2018

На 8 ми јули 1990 година со почеток во 13 часот започнало Основачкото Собрание на Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ Струмица.
Силна емоција го обзема секој чесен патриот и искрен вљубеник во делото на ВМРО и Македонија кога се сеќава каков труд, колкава енергија, колку жртва носат со себе овие три децении.
А нашата Македонија уште повикува и постојано се соочува со нови предизвици и искушенија.
Ете не, пак, во Недела, на 8-ми јули 2018 година во 13 часот со Протестен марш на ВМРО-ДПМНЕ.
Од нашиот Борис, покрај Мучето и Сандански под раширените рацете на апостолот Гоце до пред Собранието.
Да повториме дека “ниеден народ не пострадал повеќе од своите предавници” но сепак “мајка Македонија други ќе роди да ја ослободат”.
Дојдете браќа и сестри да побараме крај на капитулантските политики на неспособната Власт. Дојдете сите нека видат дека Македонија има чеда достојни на предците и посветени на потомците.
Дојдете да објавиме пред цел свет: Македонија ќе победи!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ