Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

КАНДИДАТОТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА ВМРО-ДПМНЕ ВО НОВО СЕЛО ПОБЕДИ ВО ПРВ КРУГ, НО СЕПАК ЌЕ ИМА И ВТОР!

Home

Општина Ново Село синоќа не избра градоначалник и покрај победата на кандидатот за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Николчо Стоилков. Како причина за тоа што не се избра градоначалник се неважачките ливчиња кои беа вкупно 103. Николчо Стоилков доби 2.753 гласови додека кандидатот на СДСМ Никола Андонов доби 2.693 гласови.